Glütensiz Tarifler

Sebzeli Kara Buğday Pilavı

Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 dal brokoli
  • 1 adet küçük soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı Nog Tane kara buğday

 

Yapılışı

  1. Öncelikle tane kara buğday yıkanıp üzerini örtecek kadar suya konup yarım saat bekletilir.
  2. Brokoli haricindeki tüm sebzeler küp küp kesilip tecerede orta ateşte zeytinyağıyla birlikte kavurulur.
  3. Kavrulan sebzelere kara buğday taneleri süzülüp ilave edilir. Birlikte 2 dakika daha kavrulduktan sora üzerine 2 su bardağu su ve brokoliler ilave edilirp orta ateşte suyu bitene kadar pişirirlir.
  4. Pişen karabuğday 10-15 dakika demlendikten sonra servis edilir.