Glütensiz Revani
Malzemeler
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 4 yumurta
- ½ su bardağı toz şeker
- 2/3 su bardağı süzme yoğurt
- 1/3 su bardağı süt
- ½ su bardağı un
- 1 + 1/2 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbet için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
- Fırın 200 derecede çalıştırılır.
- Yumurta ve toz şeker 3-4 dakika mikserle çırpılır.
- Çırpılan kaşığıma eritilmiş tereyağı, yoğurt ve süt ilave edilip karıştırılır.
- En sonra un, irmik, vanilya ve kabartma tozuda ilave edilip spatula ile güzelce karıştırılıp fırın kabına dökülür.
- Fırında üzeri güzelce kızarana kadar 30-35 dakika pişirilir.
- Revani fırında pişerken toz şeker ve su orta boy bir tencereye konup hızlı ateşte karıştırılarak şeker eritilir. Karışım kaynama noktasına gelince limon suyu ilave edilip 3-4 dakika daha pişirilip ateşten alınır.
- Pişen revaninin üzerine kürdanla delikler açılır ve yavaş yavaş şerbet ilave edilir. Tüm şerbet eklendikten sonra en az 1 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.