Glütensiz Tarifler

Glütensiz Revani

Malzemeler

  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 4 yumurta
  • ½ su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı süzme yoğurt
  • 1/3 su bardağı süt
  • ½ su bardağı un
  • 1 + 1/2 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

 

Şerbet için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

 

Yapılışı

  1. Fırın 200 derecede çalıştırılır.
  2. Yumurta ve toz şeker 3-4 dakika mikserle çırpılır.
  3. Çırpılan kaşığıma eritilmiş tereyağı, yoğurt ve süt ilave edilip karıştırılır.
  4. En sonra un, irmik, vanilya ve kabartma tozuda ilave edilip spatula ile güzelce karıştırılıp fırın kabına dökülür.
  5. Fırında üzeri güzelce kızarana kadar 30-35 dakika pişirilir.
  6. Revani fırında pişerken toz şeker ve su orta boy bir tencereye konup hızlı ateşte karıştırılarak şeker eritilir. Karışım kaynama noktasına gelince limon suyu ilave edilip 3-4 dakika daha pişirilip ateşten alınır.
  7. Pişen revaninin üzerine kürdanla delikler açılır ve yavaş yavaş şerbet ilave edilir. Tüm şerbet eklendikten sonra en az 1 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.